Basis ensemblerne + galleri

14. januar 2018 Nytårskoncert, medvirkende Holbæk Byorkester, Holbæk Garden og Holbæk Sangkor, konferencier Flemming Bahner.Billeder fra tidligere koncerter:Basis ensemblerne i Holbæk Musikalske aftener består af:

 

Holbæk Byorkester (styregruppen)

Holbæk Byorkester er et fuldt udbygget cirka 50 m/k stort harmoniorkester, og vi søger at fastholde et mix af god kvalitet og publikumsvenlig musik, som klinger og udfordrer.

 

Orkesterets instrumentering består af: Fløjter, klarinetter, obo, saxofon, horn, trompeter, euphonium, trækbasun, tuba, el-bas samt slagtøj.

 

Vi indrager ofte solistiske indslag enten af orkesterets egne medlemmer (instrumental) eller en professionel vokalsolist.

 

Selv om vort slogan "Holbæk Byorkester - Et trut i provinsen" giver et ganske godt billede af orkesterets tilgang til det udøvende nemlig; humør og godt kammeratskab, så overser vi på ingen måde det primære; at spille harmonimusik - og det gør vi faktisk ganske godt!

 

Medlemmerne er typisk voksne, dygtige amatører - enkelte med musisk uddannelse.

 

Orkestrets chefdirigent er Robert Bang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holbæk Garden

Holbæk Garden er en bygarde for både drenge og piger, og alle mellem 8 og 30 år kan være medlem. Garden kan faktisk bryste sig af at have Danmarks bedste drenge og piger.

 

Holbæk Garden har eksisteret i over 50 år, og garden har konstant fornyet sig.

De sidste fire år har lærere og gardere arbejdet innovativt med tattoo/show, og de har også tænkt nyt og kreativt omkring musikken. Denne proces er stadig i gang, og garden udvikler sig fortsat. Streetshowet og tattooet er de tydeligste eksempler på dette.

 

Gardens niveau er højt, og når vi deltager ved danmarksmesterskaberne, verdensmesterskaber og andre stævner i ind- og udland resulterer det ofte i flotte placeringer.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holbæk Sangkor

Holbæk Sangkor er Danmarks første folkekor og koret kunne i april 2015 fejre 165 års jubilæum.

Koret var helt frem til 1960 et mandskor. Man dyrkede naturligvis sangen, men var samtidig en selskabelig forening som påtog sig at skaffe store teaterforestillinger til byen – arrangementer som samlede mange mennesker især i 1930’erne og 40’erne.

I 1960 besluttede man sig for at optage damer i koret, og således fremtræder koret i dag som et blandet kor.

Holbæk Sangkor synger et blandet repertoire med vægt på den folkelige sang. Selvfølgelig meget dansk, men også på andre sprog. Kirkemusik er også på programmet tillige med jazz og musicals og evergreens. Den alsidighed har givet koret mulighed for at samarbejde med en del professionelle kunstnere bl.a. Tove Hyldgaard og Tony Landy, Ulrik Cold, Guido Paivatalu, De tre kongelige sopraner, Marie Carmen Koppel, Dario Campeotto.

Holbæk Sangkor blander sig gerne i byens musikliv og arbejder sammen med de andre musikgrupper i Holbæk..

 

 

28. november 2017, medvirkende Holbæk Garden, Karlsens Kapel og Vocababes

25. oktober 2017. Medvirkende Sejergaards-skolens Big Band, Nykøbing Sj. Tyrolerne og Holbæk Sangkor.

2. marts 2017, medvirkende Rhodón Kvartetten, Larsen og Larsen samt Holbæk Byorkester med solister.